Grijanje peletom

Ako se odlučite za sistem grijanja na pelete, odabrali ste štedljiv, ekonomski isplativ sistem, sa neutralnom emisijom CO2 u atmosferu.Sa spremnikom u podrumu, imate količinu peleta dovoljnu za cijelu godinu. Automatski sistem doziranja će Vam pružiti potpuni komfor, s minimalnom količinom pepela.

Kotlovi za pelete odlikuju se visokim stepenom komfora i čistoće. Pelet se doprema u spremnik, i automatski se prema potrebi ubacuje u ložište. Kontrola, doziranje, čišćenje, i odpepeljavanje su u potpunosti automatizirani. Peći na pelete imaju mnoge prednosti naspram konvencionalnih peći na drva. Peć napunjena peletima, automatski pruža konstantnu toplinu 2 do 3 dana, zavisno o modelu. Jedino što Vi trebate napraviti osim punjenja peći peletima, je da jedanput do dvaput mjesečno odstranite pepeo. Paljenje, gašenje, nadzor i ostale funkcije možete daljinski kontrolisati putem upravljača ili mobilnog telefona.

Optimalno i čisto izgaranje osigurava se suhim gorivom i elektro-regulacijom, i kao rezultat ima znatno manju emisiju štetnih gasova, osiguravajući sistemima grijanja na pelete značajnu prednost po pitanju očuvanja okoliša u poređenju sa konvencionalnim načinima grijanja. Jedna od najvećih prednosti peleta je to što je materijal iz kojega su proizvedeni obnovljiv.