Grijanje na pelete – ekološko i komforno grijanje

U posljednje vrijeme sve više ljudi odlučuje se za korištenje drva kao najjeftinijeg energenta za grijanje. Ipak, glavna mana drva je što njegova priprema za skladištenje i loženje iziskuje mnogo fizičkog napora. Stalno cijepanje, spremanje ogrjeva i održavanje vatre može postati gnjavaža. No, postoji međutim i alternativa koja je ne samo praktična, već i ekonomična i ekološki prihvatljiva, a to je grijanje na pelete.

Peći na pelete su sofisticirani uređaji koji pružaju ekološki prihvatljivu i jeftinu alternativu za grijanje Vašeg doma. Grijanje na pelete daje Vašem domu pravi prirodni ugođaj. Kroz prozirna vrata ložišta možete vidjeti prekrasan plamen. Upravljačka ploča omogućuje Vam jednostavno rukovanje i podešavanje svih potrebnih parametara.

Drveni peleti u vrlo kratkom razdoblju postali su najbrže rastući sektor biomase. Trenutna potrošnja peleta samo u Europi iznosi oko 25 milijuna tona godišnje, a do 2020. godine očekuje se trostruko veća potrošnja. Projekcije također pokazuju da će udio peleta, u ukupno korištenoj biomasi za proizvodnju topline do 2020. godine u EU, iznositi oko 15-20%. Razlog ovako velikog porasta je vrlo visoka učinkovitost peći i kotlova (90 – 96 %) te smanjenje efekta staklenika u atmosferi.